Khan cartrö | info@khan-cartro.com | 687 847 234 | 872 023 166 | 655 936 297 | Contacte

Tallers de percussió

Taller de Batucada

 

Taller de Batucada

 

Activitat de mig format, per a grups de 30 alumnes, de totes les edats a partir de 10 anys, realitzada per Jaume Catà o Dani Ibáñez, en un espai adequat (sala polivalent, espais oberts amb terra que no sigui sorra, aula espaiosa, gimnàs,... ). Les sessions tenen una durada de 55min, si bé, també es pot allargar o dividir la sessió i fer dos o més torns, depenent de la demanda i dels grups.

Descripció:

Taller rotatiu i molt dinàmic en el que aprendrem ritmes i patrons bàsics del Brazil amb els instruments típics d'una Batucada: Surdos de diferents tamanys, goliats, caixes, tamburines, agogos, rocars...: com han de sonar, com es toquen, ritmes i patrons, com tocar en grup... són alguns dels aspectes que treballarem. Portem instruments per a tothom!!!!

 

Objectius:

- Tots els objectius implícits en la pràctica instrumental: agafar gust per la música, aprendre a escoltar i a distingir diferents timbres i músiques, aprendre com fer sonar l'instrument i els seus sons bàsics, tenir l'actitud adequada d'escolta i respecte per la música, aprendre a tocar en grup i respectar els músics i els/les companys/es, etc.

- Conèixer els instruments típics d'una Batucada, el seu origen i les seves característiques.

- Aprendre a diferenciar els diferents instruments segons el seu so i les seves característiques.

- Conèixer i respectar altres músiques i instruments diferents als que els alumnes solen conèixer: els instruments “clàssics” (els de l'orquestra), els de músiques modernes, els de la cobla, etc.

- Disfrutar i aprendre!!!

Continguts:

- Explicació tècnica (adequada a l'edat) de les caracerístiques, l'origen dels instruments de percussió que utilitzarem.

- Com ens hem de col.locar per a tocar correctament, els moviments i posicions bàsiques de mans i braços i com produir els sons bàsics.

- Jocs rítmics, ritmes i patrons bàscics, la Samba, samba reggae,

- Com tocar en grup.

- Aprendre a tocar amb precisió tot respectant el tempo i seguint les instruccions del director.

- Aprendre frases d'entrada i sortida, redobles, pregunta i respota, etc.


 

Metodologia:

- Es tracta d'un taller de pràctica instrumental en el que aprendrem per imitació de manera àgrafa, com es fa a molts d'altres països, vaja, sense partitures.

- S'utilitza la paraula tant per explicar els instruments que es van presentanti com es toquen i fins i tot cantar els ritmes que es tocaran..

- Es fomenta la curiositat a partir de la sonoritat especial i diferent de molts dels instruments que es veuran i s'escoltaran.

-S'intenta partir d'allò conegut o fàcil, per arribar a allò nou i difícil, per tal que la comprensió i la interiorització siguin el més completes possibles, tot simplificant i seqüenciant els diferents patrons i ritmes.